O nouă pasiune.
Hai să vorbim puțin despre ce ne dorim să facem dar nu am făcut sau gustat niciodata.
Noua mea pasiune sunt ZEFIRELE. Stau ore în șir să urmăresc reels-uri pe internet și nu mă plictisec deloc. Mă fascinează fiecare imagine cu ele, cu modul de prezentare și îmi doresc tot mai mult să le fac și eu într-o zi.
Ca și teorie știu muuulte despre ele. Știu că sunt un desert ceva între bezea și marshmallows, îmbogățite cu piure-uri de fructe, deci automat cu gust diferit, în general în funcție de culoare. Evident că pentru o culoare intensă adăugăm colorant alimentar.
Zefirul a fost unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri din URSS, ieftin și disponibil pe scară largă. Existau trei tipuri de zefire: alb, roz și alb-roz. Oamenii îl puteau cumpăra de la aproape orice magazin alimentar. Al patrulea tip de zefir era glazurat cu ciocolată și era cel mai rar.
Aproape nimeni nu făcea zefire acasă, nu era nevoie pentru că se vindeau peste tot. Și sincer, nu era o rețetă împărtășită.
Din fericire, astăzi rețeta este disponibilă pentru ca toată lumea să poată face și să se bucure de acest răsfăț legendar fără a părăsi bucătăria. Ba mai mult, azi, zefirele sunt adevărată artă în desert. De multe ori stai să te intrebi dacă florile realizate din zefir sunt reale sau dulci? Parcă le și simți mirosul când le admiri :)
Abia aștept să ajung la o variantă de rețetă care să fie pe gustul meu și să o împart cu voi :)
Pe voi ce pasiuni vă urmăresc?
Noua mea pasiune sunt ZEFIRELE. Stau ore în șir să urmăresc reels-uri pe internet și nu mă plictisec deloc. Mă fascinează fiecare imagine cu ele, cu modul de prezentare și îmi doresc tot mai mult să le fac și eu într-o zi.
Ca și teorie știu muuulte despre ele. Știu că sunt un desert ceva între bezea și marshmallows, îmbogățite cu piure-uri de fructe, deci automat cu gust diferit, în general în funcție de culoare. Evident că pentru o culoare intensă adăugăm colorant alimentar.
Zefirul a fost unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri din URSS, ieftin și disponibil pe scară largă. Existau trei tipuri de zefire: alb, roz și alb-roz. Oamenii îl puteau cumpăra de la aproape orice magazin alimentar. Al patrulea tip de zefir era glazurat cu ciocolată și era cel mai rar.
Aproape nimeni nu făcea zefire acasă, nu era nevoie pentru că se vindeau peste tot. Și sincer, nu era o rețetă împărtășită.
Din fericire, astăzi rețeta este disponibilă pentru ca toată lumea să poată face și să se bucure de acest răsfăț legendar fără a părăsi bucătăria. Ba mai mult, azi, zefirele sunt adevărată artă în desert. De multe ori stai să te intrebi dacă florile realizate din zefir sunt reale sau dulci? Parcă le și simți mirosul când le admiri :)
Abia aștept să ajung la o variantă de rețetă care să fie pe gustul meu și să o împart cu voi :)
Pe voi ce pasiuni vă urmăresc?