Sfaturi pentru copt

Sfaturi pentru copt

Aici, am făcut o scurtă prezentare a celor mai importante sfaturi de coacere pentru a deveni un bun cofetar :)

 

Blat tort diferite culori



1. Gustul și textura sunt cele mai importante lucruri când vine vorba de desert.

O cerință generală la coacere este sa „obții aroma și textura perfectă” pentru desertul tău. Dacă o prăjitură nu are un gust bun și textura potrivită, nu are rost să ne gândim cât de bine arată. Savoarea, bună sau rea, ne rămâne în memorie mult timp după ce am gustat prăjitura. Ca atare, poate doriți să vă concentrați pe obținerea combinațiilor potrivite de arome, precum și a texturii. La urma urmei, obținerea aromei corecte este esențială încă de la început, dar vă puteți face griji cu privire la decor mult mai târziu.

Felie tort
Felie tort curcubeu




2. Aloca timpul potrivit cand începi să prepari un desert.

Nu încerca să sari peste pași, nu grăbi procesul. Ca majoritatea lucrurilor din viață, grăbirea procesului ruinează totul. Nu începeți să coaceți dacă aveți doar o oră la dispozitie, când procesul de coacere în sine necesită 80 de minute. În schimb, fă-o într-o altă zi când ai suficient timp. Este înțelept să savurați timpul pe care îl petreceți in bucătărie în loc să alergați în bucătărie în încercarea de a avea un produs copt.
Șansele să greșești sunt mai mari să se întâmple atunci când te grăbești. În plus, este posibil să nu ai timp suficient pentru a pregăti diferitele ingrediente pentru rețeta ta. Ca regulă generală, luați în considerare acordarea unui timp suplimentar de 25% oricărui timp de copt. Acest timp acordat este în cazul în care ceva trebuie refăcut sau unele ingrediente necesită o pregătire specială (cum ar fi albușurile).

3. Citiți reteta cu atentie si urmati fiecare pas in parte

În timp ce acest lucru sună atât de banal, face diferența dintre un produs bun și unul eșuat dau acceptabil. Urmărirea rețetei este cel mai important sfat de copt pe care îl veți auzi vreodată, dar este cel mai neglijat.
Uneori este de vină entuziasmul de a face ceva nou, alteori în graba noastră ne gândim că având experiența acumulată e suficient să aruncăm o privire ca să știm ce avem de făcut.
Deși această abordare merge bine cu unele rețete, de multe ori duce la eșecuri epice de coacere si la risipă de ingrediente.
Citirea rețetei înainte vă ajută să intelegeti cum, de ce și când să adăugați anumite ingrediente.
De exemplu, imaginați-vă că vă dați seama prea târziu că zahărul trebuia să fie cernut și împărțit în două etape diferite. Sau că aluatul de fursecuri a necesitat două ore la frigider.
Citiți rețeta de 2-3 ori și pregătiți-vă bine, cu excepția cazului în care nu vă deranjează un dezastru al rețetei.

4. Evita să înlocuiești ingredientele

Există o anumită spontaneitate permisă în cofetărie dar care nu se aplică la coacere. Evită reducerea zahărului, eliminarea ouălor, albușuri în loc de ouă întregi, bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt sau unt topit in loc de ulei, etc.
Profesioniștii in cofetarie ne recomandă să nu înlocuim materia primă, cu excepția cazului în care rețeta sugerează în mod clar alternative. Adesea, o prăjitură eșuează pentru că nu ai respectat corect rețeta.
Coacerea este considerată o știință exactă, iar combinația de ingrediente funcționează împreună în moduri specifice pentru a scoate cel mai bun produs. De exemplu, adăugarea de afine proaspete la un aluat poate avea un gust grozav, dar acest lucru s-a dovedit că adaugă umiditate.
De asemenea, diferitele clase de ciocolată reacționează diferit atunci când sunt încălzite, iar bicarbonatul de sodiu nu este același lucru cu praful de copt. Ca și matematica, suma corectă a ingredientelor unei rețete contribuie la succes. Dacă trebuie să faceți modificări, urmați rețeta deoarece este prima dată, apoi faceți modificările după cum credeți de cuviință data viitoare.
De asemenea, cu excepția cazului în care se specifică altfel, nu înlocuiți o tavă de tort 20cm cu o tavă de tort de 26cm și invers. Folosirea unei tavi de dimensiunea corectă vă ajută să preveniți rezultate slabe, cum ar fi blaturile clicoase, blaturi supra coapte, blaturi uscate, etc.

crema banuti de ciocolata


5. Cântărește

Expresia „măsoară de două ori și taie o dată” este valabilă pentru coacere. Fă-ți timp pentru a măsura corect toate ingredientele. Coacerea excelentă necesită tehnici probate, rețete testate și, în cele din urmă urmarea exactă a rețetei
Măsurătorile “după ochi” sau adăugarea unui pumn de fulgi de ciocolata este cea mai bună modalitate de a-ți strica rețeta. Dacă doriți rezultate constant de succes, acordați-vă timp pentru a măsura cu precizie și cu atenție toate ingredientele.
Luați în considerare utilizarea unui cântar, astfel încât să puteți măsura ingredientele în funcție de greutate și nu de volum. Întrebați orice cofetar profesionist, și acesta vă va spune că preferă să măsoare după greutate în loc să măsoare după volum. Măsurarea în funcție de volum este inexactă și duce adesea la rezultate inconsecvente.

cantar



6. Nu fă rabat la calitate

Deși ingredientele naturale sunt puțin mai scumpe, ele vor îmbunătăți foarte mult calitatea și gustul deserturilor tale. Alege ingrediente de cea mai înaltă calitate in functie de bugetul pe care îl ai.
Folosește cât poți de mult ciocolată și cacao de bună calitate, vei simti diferenta.

7. Asigură-te că ai un cuptor care iși menține temperatura

Nimic nu vă poate strica coacerea la fel ca temperatura greșită a cuptorului. Un cuptor care sare la temperatura vă poate arde deserturile sau face ca prăjiturile să crească prea repede, în timp ce un cuptor prea rece poate duce la un blat necopt sau cu o textura nepotrivita. Pentru a obține temperatura optimă a cuptorului, luați în considerare următoarele:
Utilizați un termometru de cuptor
Cuptoarele pot oscila în temperatură si acest lucru duce în mod sigur la un eșec.
Termometrele de cuptor sunt ieftine, dar neprețuite în bucătăria unui cofetar.
Preîncălziți cuptorul!
Nu puneți la copt un produs dacă cuptorul nu e preîncălzit deoarece coacerea la o temperatură oscilantă va duce la eșec.
Luați în considerare pornirea cuptorului în timp ce pregătiți ingredientele, astfel încât să fie preîncălzit până când sunteți gata de coacere.
Nu deschide ușa cuptorului!
Deși sunteți încântați de ceea ce se coace, nu deschideți cuptorul des când coaceți.
Deschiderea și închiderea constantă a ușii cuptorului afectează temperatura și circulația aerului, ceea ce face ca blaturile să se prăbușească.
Schimbarea drastică a temperaturii este principalul motiv pentru care prăjiturile cu brânză dezvoltă crăpături. Dacă trebuie să deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii, faceți-o ușor pentru a asigura un efect minim asupra temperaturii cuptorului și a circulației aerului. Evitați deschiderea cuptorului până la expirarea timpului minim de coacere recomandat.

termometru


8. Aluatul fraged

Pregătiți aluatul pentru fursecuri/tarte și lăsați-l să stea la frigider pentru minim 2 ore.. Acest lucru întărește puțin aluatul și scade șansele de întindere excesivă. E mult mai usor de lucrat cu el și își păstrează forma dată.

9. Tapetați tăvile de copt

Tapetarea tăvilor de copt cu hârtie de copt este mai fiabilă decât ungerea lor și vă permite să transferați produsele coapte fără ca acestea să se destrame sau să se rupă.

toarna crema in tava



10. Verificați produsul la expirarea timpului de coacere

Puteți verifica dacă o prăjitură este coaptă testând cu o scobitoare. Înfige o scobitoare prin mijlocul prăjiturii, iar dacă iese curată, este gata.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu